Yaban mersini neye iyi gelir?
Yaban mersini kuvvetli bağışıklık sistemine kavuşmak açısından da etkin bir besindir. Yaban mersininde bulunan antosiyanin gibi antioksidanlar, C, B kompleks, E ve A vitaminleri, bakır, selenyum, çinko ve demir bağışıklık sistemini önemli ölçüde destekler ve enfeksiyonların önüne geçilmesine katkıda bulunur.
Yaban mersini ne kadar tüketmeliyiz?
Günde 75–100 gr yaban mersini tavsiye edilir. Taze yaban mersini fazla tüketilirse müshil etkisi olabilir. Yaban mersininin salisilik asit içerdiği de belirtilmelidir. Bu madde aspirinde de bulunur ve kan sulandırıcı etkisi vardır.
Yaban mersini ne zaman yenir?
Yenir Mi? Farklı şekillerde yenebilen yaban mersini meyvesi Temmuz ve Eylül ayları arasında toplanır. Yaban mersini dalından alındığı gibi çiğ olarak da tüketilebilen bir meyvedir.
Gerçek yaban mersini nasıl anlaşılır?
Gerçek yaban mersininin buruk bir tadı vardır. Daha tatlı veya acımsı bir tat alıyorsanız, bu gerçek ya da taze olmadığı anlamına gelir. Ayrıca yaban mersinini renginden de kolaylıkla ayırt edebilirsiniz. Koyu mor ve mavi arası bir renkte değilse muhtemelen aradığınız şey değildir.
Yorum Gönder