Elmaları soyunca kararmaması için ne yapmalı.
Penulis : sabahtan on 26 Ağustos 2021 Perşembe | 01:46
Elma soyulmaya başladığından itibaren kararır. Bu nedeni elmanın içinde bulunan asitlerle havanın birleşmesi sonucu oksitlenmesidir. Elma, ağzı kapalı bir kabın içine konulsa bile kararmaya devam eder. İşte elmanın kararmasını önleyen o yöntem... - Elmaları dilimleyin. - Elmaları ağzı kapanacak bir kabın içine yerleştirin.
- Elmaları yerleştirdikten sonra kabın içine ağzına kadar soğuk su doldurun. - Kavanozun ağzını kapatarak çalkalayın. - Daha sonra sudan çıkararak hava almayan bir kabın içine yerleştirin. - Soğuk su oksijenin meyve yüzeyine ulaşmasını engelleyerek kararmasına engel olur.
Related posts:
If you enjoyed this article just click here, or subscribe to receive more great content just like it.
Etiketler:
enteresan,
pratik bilgiler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Yorum Gönder